Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Archi 2000 Fleche-texte-gris ROYAL GOLF CLUB SART-TILMAN
Projet

ROYAL GOLF CLUB SART-TILMAN

Architecte

Archi 2000

Programe
The club-house was built in 1939, based on plans from the architect Fraikin.
It has been destroyed by fire some years ago.
The Board of the Golf Club then decided to launch an architectural contest which Archi 2000 won.
The very modern and clear lines of the new building have convinced the members of the Board.
The new Club-house now stands proudly on the top of this wooded domain and overlooks this stunning Golf Course designed by British architect Tom Simpson.
[...]
About
Reconstruction of the golf club house which was destroyed by a fire.
The new Club House displays simple yet very clear and identifiable forms.

- A solid volume in rubble stone masonry from the region, to the southwest side, comprises the services and the vertical circulations.
Via the glass axis of the entrance, located under a porch, the access to the changing rooms is clearly visible. Furthermore, one can already guess that the restaurant overlooks the surrounding landscape.
The bar/restaurant is located in the northwest.
It is constructed in glass and surrounded by a large terrace, which is protected against sun and rain by a long roof overhang.
Thanks to the bright and open orientation of these solid and glazed volumes directed towards the northeast/southwest the panoramic view of the greens n° 1, n° 9 and n° 18 is excellent. The car park, although nearby, is completely invisible from
the bar/restaurant.
- In the small and discrete roof area a polyvalent space and the office is located. On this floor a large terrace can be created to be used during important events.
- The basements have been divided into three perfectly separated zones, i.e. the dressing rooms, the technical facilities and services, and the caretaker’s residence.
Thanks to the combination of the new location and the existing relief the dressing rooms dispose of a natural ventilation as well as – because of the large and high windows – a maximum incidence of light.
[...]
Typology
Sport
Status
Built
Year of conception
2011
Year of delivery
2014
Client
Royal Golf Club du Sart Tilman
Area
1425

Route du Condroz 541
4031 Liège

Plus d'informations
Archi 2000

Partager

Repertory

Projets