Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Atelier Chora Fleche-texte-gris Reception building of the Liège University
Projet

Reception building of the Liège University

Architecte

Atelier Chora

Programe
Construction of the reception pavilion of the Liège University
About
For that project we wanted to unite opening, external relationship, dialogue and strong indication.

The reception area is on the ground floor. The auditorium is intentionnally located on the first floor, in order to create a volume enough significant. Its shape allows it to be clearly visible from any access point of the roundabout. It is closed and compact on the side of the roundabout, open to the pedestrian walk, the trees and the sun. There is a volunty of meaning opening and transparency to the pedestrians and vehicles. The lack of main frontage enhance its visibility as an object.

The building also propose innovative means to access to the information and internet. The « touchscreen » or « through glass » technology will allow the frontage to become interactive from the outside.

At night, the reception building becomes a « lantern ». A lighting system enlightens the frontage as soon as the day ends. At this point, the frontage material in ceramic plays a key role for the perception. It shows the vision of a contemporary and environmentally respectful architecture.
[...]
Typology
Education
Status
Built
Year of conception
2010
Year of delivery
2016
Client
Université de Liège

Sart Tilman, Quartier Agora, Boulevard du Rectorat 1
4000 Liège

Plus d'informations
Atelier Chora

Partager

Repertory

Projets