Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Auxau atelier d'architecture sprl Fleche-texte-gris CHAMPS ELYSEES
Projet

CHAMPS ELYSEES

Architecte

Auxau atelier d'architecture sprl

Programe
Transformation of the floor of a Brussels-based house into a two bedroom apartment.
About
Transformation of a Brussels house floor into a two bedroom apartment.
Given the narrowness of the house, 5m15 between the common walls, and the project managers’ wish to maximise the living environment while giving priority to the two bedrooms, the project naturally limited itself to the unique placement of a central piece of furniture, sculpted for the place, integrating all the “service” functions.

NINE FUNCTIONS IN ONE…
Cloakroom in the lobby, this piece of furniture becomes a library in the living room only to become a kitchen and a light along the dining room.
On the way to the bedroom, it fits into the bathroom, splitting in two the function of an integrated door used to privatise the night area but also the toilets. In the “night” space, the piece of furniture is still useful, as a room divider with the second room, and sometimes hiding the TV corner. In the baby area, the piece of furniture turns over to offer a huge dressing room.
The whole gives an area without hallway or lost space only dedicated to passage.

MATERIAL
Respecting the original design of the building, each existing moulded wall, floor and ceiling has been restored and painted in sheer white, leaving only the objects to colour the place.

Only the piece of furniture that articulates the area was subject to a work on the materials to offer a sharp contrast and to enhance the existing part of the building by the new part of it and vice versa.
[...]
Typology
Private houses
Status
Built
Year of conception
2013
Year of delivery
2014
Client
privé
Total budget
52500
Per square meters
750
Area
70

champs elysées
1050 bruxelles

Plus d'informations
Auxau atelier d'architecture sprl

Partager

Repertory

Projets