Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris CLAISSE ARCHITECTURES Fleche-texte-gris PRIVATE HOUSE
Projet

PRIVATE HOUSE

Architecte

CLAISSE ARCHITECTURES

Programe
About
This vast bourgeois house with its conventional architecture was renovated in two stages. The first stage consisted of recreating internal spaces with a soothing and minimalist spatiality. Transversal passages have been laid out along the façade to compensate for the excessively compartmentalised rooms on the ground floor, opening up perspectives and creating a totally different relationship with the outside light. They delimit an office and a library that are cut off like a box in the fluid space of the living areas. The second stage consisted of building a glass extension that creates a continuation between the living room and the garden, as well as a terrace whose lower level forms a vast wellness area. Great care went into the choice of a few select materials, put together in order to create dialogue and a warm impression.
[...]
Typology
Offices (include mixed use)
Status
Built
Year of conception
2005


Bruxelles

Plus d'informations
CLAISSE ARCHITECTURES

Partager

Repertory

Projets