Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Gil Honoré, AIUD Fleche-texte-gris Dentist’s surgery
Projet

Dentist’s surgery

Architecte

Gil Honoré, AIUD

Programe
Dentist’s surgery
About
The aim of this construction was to create a new working space, more ergonomic which would allow the client to regain a little space in his house.

The program featured 2 consultation offices, a laboratory, a waiting room, restroom facilities, a relaxing room for the assistant and the secretary’s office.

The local administration didn’t want to see a contemporary architecture erected on this site.
The guiding line is thus to replace an existing concrete wall with a stone fence. A low edifice with a green roof is generated behind this wall. The entrance of the construction takes place along the wall, in parallel with the neighbours’ access.
Only a fence is seen from the street, an erected stone surface.

Around half of the amount of the stones comes from the dismantling of a little house that was first present on the site. These rubble stones act like they tell the story of the site by their new assembling. Their roughnesses and sheens contrast with the glass and aluminium of the woodworks.

I’ve decided with the master builder to insert a peace of art (un smile of Photograph Pierre Houcmant) in the middle of the edifice, this would be like the successful conclusion of the progressive discovery route of this architecture from the outside to the inside.
[...]
Typology
Health
Status
Built
Year of conception
2004
Year of delivery
2006
Client
Patrick Geys
Total budget
175 000
Per square meters
1620
Area
108 m²
Stability
Gil Honoré

rue des Deux-Églises 5
4120 Rotheux

Plus d'informations
Atelier d'Architecture AIUD

Partager

Repertory

Projets