Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris JDS Architects Julien De Smedt Fleche-texte-gris VM Houses and Mountain Dwellings
Projet

VM Houses and Mountain Dwellings

Architecte

JDS Architects Julien De Smedt

Programe
Housing, parking
About
Located in Copenhagen’s newest and largest growing city quarter, the VM House helped to pioneer the development of new residential developments within the area. Integrated into Copenhagen’s Metro, the VM House offers direct access to the heart of Copenhagen and the openness of a suburban landscape.
The manipulated perimeter block of the VM House is clearly defined in its four corners, but opened internally and along the sides. The vis-a-vis with neighbouring units is eliminated by pushing the slab in its center, ensuring diagonal views to the surrounding open fields.

MTN is the second version of the VM project. How do you combine the splendors of the suburban backyard with the social intensity of urban density? When commissioned to design a traditional housing block and a separate parking house, we proposed the combination of the two programs; 1/3 living and 2/3 parking. The parking area wants to be connected to the street, and the residences want sunlight, fresh air and views, so by combining the two programs, all apartments can have a sun filled roof garden, amazing views and parking on the same level as the apartment. The Mountain appears as a suburban neighborhood of garden homes floating over a 10-story building, offering the best of two worlds: close proximity to the hectic life of the city and the tranquil characteristics of a suburban life.
[...]
Typology
Housing (include mixed use)
Status
Built
Year of conception
2005
Year of delivery
2008
Client
Høpfner A/S, Dansk Olie Kompagni A/S
Total budget
26 830 000
Area
25000
Architects
PLOT

Ørestads Boulevard 55
2300 Copenhague

Plus d'informations
JDS Architects Julien De Smedt

Partager

Repertory

Projets