Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris LRArchitectes Fleche-texte-gris School Barvaux-Condroz
Projet

School Barvaux-Condroz

Architecte

LRArchitectes

Programe
Communal school low energy with slate.
About
The location and orientation are driving this project. To maximize the surfaces intended for classes, our choice was to position the horizontal circulation outside the front south for articulating the entrance to the dining room extension.

The energy approach can be summarized in four main areas:
[1] The orientation using the double skin façade and the inertia of the existing building to make the most of free solar heat
[2] The breakdown for a recovery of calories
[3] The insulation of the envelope from the outside by means of a facing made ​​of slate cladding
[4] The low temperature floor heating

The aim is to include this project in an integrated global HEQ an educational dimension.
[...]
Typology
Education
Status
Built
Year of conception
2008
Year of delivery
2011
Client
Administration Communale d'Havelange
Total budget
687 000
Per square meters
1 490
Area
460 + caves + greniers

Route de Dinant 23
5370 Barvaux-Condroz

Plus d'informations
LRArchitectes

Partager

Repertory

Projets