Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris RESERVOIR A Fleche-texte-gris WINSON SPACE
Projet

WINSON SPACE

Architecte

RESERVOIR A

En association momentanée avec

A+11 - Piron architectes - Atelier Paysage

Co-author
Piron Architectes
Co-author
Atelier Paysage
Co-author
A+11
Programe
Transformation of the Winson castle into a town hall, cultural center and offices for the CPAS
About
The primary function of a castle is defence against outside threats. That of a public building is to be open to the citizens. The transformation of a castle into a community center thus consists in opening its surrounding walls and connecting its outside area to the public place. From a symbolic point of view, it is a question of returning to the community what belonged previously to one person or family. The insertion of a transverse pedestrian distribution in-site thus totally modifies the functioning logic: the entrance now turns to the city, and the discovery of the site zeroes in directly on the park.
[...]
Typology
Civic and community
Status
Built
Year of conception
2012
Year of delivery
2018
Client
Administration communale de Fosses-La-Ville
Stability
Piron Ingénieurs
Special techniques
Piron Ingénieurs
Landscape
Atelier Paysage
Atelier Blink (Emilie Lecouturier)
Others
Patrick Everaert

22 Rue Donat Masson
5070 Fosses-La-Ville

Plus d'informations
RESERVOIR A

Partager

Repertory

Projets