Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris Syntaxe Architects Fleche-texte-gris JODOIGNE POLICE STATION
Projet

JODOIGNE POLICE STATION

Architecte

Syntaxe Architects

Programe
Construction of a 3.000 sqm Police station, with offices, cellular complex and parkings.
Low-energy building with a high performance envelope, a green roof and a super insulating bullet proof glazing.
About
The project takes place in the city center, but its function needs a visibility such that no confusion, no assimilation must arise from the architecture. The vocation of a Police station and its constantly renewed public mission, clearly makes the difference with other activities in urban areas (shops, recreation, government, etc.).
The design was based on a pedestal, which takes advantage of the uneven ground level to host the cellular complex, parkings and archives. The split level allows penetration of natural light and ventilation. Above, the shape of the building ("L") can simultaneously

- Respect the existing alignment,
- Form a small "plaza" entrance,
- Move backward part of the building,
- Link in a intelligent and efficient way the front of house (public access) with the rear of the plot (staff access), using a "backbone" circulation, largely glazed, which serves all the functions within.
[...]
Typology
Civic and community
Status
Built
Year of conception
2008
Year of delivery
2012
Client
Zone de Police de Jodoigne
Total budget
4.000.000
Per square meters
1.330
Area
3.000

Chaussée de Tirlemont
1370 Jodoigne

Plus d'informations
Syntaxe Architects

Partager

Repertory

Projets