Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris V.O. Fleche-texte-gris Bea
Projet

Bea

Architecte

V.O.

Programe
extension of a house
About
Creation of a single apartment in an existing home. This apartment is for a 87 years old owner who wants to stay at her house adjusting the grand floor. Intention and architectural concept. The house was built in 1950's by the client. She is now aged 87 years old and decided to convert the house so as to live with her daughter. The ground floor is used as a garage, boiler, laundry and storage. The idea is to develop a new apartment with relation to the garden. Given the small size of the ground floor, two steps were taken. First of all, it was constructed an extension to align the rear facades of the two neighbors while a diagonal joins the two extensions. Then, it was made a rigorous research of the function of the plan so as to benefit all of the space in a comfortable way. Naturally the living room has large windows that are open to the garden while the extension offers a large outdoor terrace to the first's floor apartment. The rear facade is divided in three levels each of them treated differently. The kitchen opens to the garden through a big window. The diagonal facade is close so as to prevent vis-a-vis to the neighbor. However a perforated aluminum skin brings in the additional light.
[...]
Typology
Private houses
Status
Built
Year of conception
2012-2013
Total budget
86000
Per square meters
1228
Area
70

Εvere
Bruxelles

Plus d'informations
V.O.

Partager

Repertory

Projets