Home Fleche-texte-grisRepertory Fleche-texte-gris LRArchitectes Fleche-texte-gris Home KR
Projet

Home KR

Architecte

LRArchitectes

Programe
Building of a single family house
About
The KR dwelling seems to float. Access to the housing through a space dug in the hill. The space is bordered by retaining walls, a black wall section, and a long glass surface. Overflowing all around the house, the floor overlooks the entrance.
The ground floor serves as a base. It is functional. There is a garage, a workshop, and the technical premises. From the front door, a staircase invites to climb to the first floor.
If the shape of the building is simple, seen from the outside, it is just as much inside. Indeed, the house is organized by a square plan. The living spaces are distributed in L around a sanitary heart and spaces of night. The house tends to highlight the garden and the views offered by the few large openings.
From the street we see only a piercing upstairs. It's a terrace, and there are two of them. They are aligned, on both sides of the stay. It can be accessed from the kitchen, living room, but also from the master bedroom. When the windows are open, the terraces extend each of the spaces to the outside. Thanks to the slight elevation of the floor compared to the garden, the terraces are living spaces in their own right. In addition, they create a transition between the inside and the outside.
[...]
Typology
Offices (include mixed use)
Status
Built
Year of conception
2014
Year of delivery
2019
Client
privé
Area
350

Rue aux Cailloux
1400 Nivelles

Plus d'informations
LRArchitectes

Partager

Repertory

Projets